Coaching


Coaching is een begrip met flink wat lading! Tegenwoordig is er voor alles een coach, maar al evenzeer moet je opletten bij WIE je terecht komt! Gelukkig zijn er in Belgiƫ een aantal degelijke opleidingscentra, waar je een opleiding tot professioneel coach kan volgen.


Een coach gaat niet graven in een traumatisch verleden, daar zijn psychologen en therapeuten voor. Al evenmin gaat hij/zij je zeggen hoe je moet leven! Dat zou alleen maar niet-blijvende veranderingen teweegbrengen.


Waar een coach wel bij kan helpen, is aan de slag te gaan met je eigen leven; hij gaat met jou een conversatie aan die je inspireert om het leven te creëren dat jij wil leiden.


Wie ben ik, waar sta ik voor en wat wil ik? Wat heb ik in mijn mars!? Welke overtuigingen belemmeren me voortdurend?

De antwoorden liggen in jezelf, alleen kom je zelf vaak niet tot de formulering van de juiste vragen voor permanente verandering. Die verandering is gericht op persoonlijke ontwikkeling en inzicht in je levenswijze. Vandaar dat de gebruikte coachingtechnieken ook ‘ontwikkelingsgericht’ worden genoemd. Je werkt als coachee, samen met je coach, aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je je ook beter kan afstemmen op de wereld rondom jou en kan bijdragen tot een aangenamer werk- en leefklimaat! Dat is waar wij in geloven…