Burnout


Daar zit je dan… het gaat niet meer… opgebrand, leeg… burnout.


Voor wie het meemaakt een bijzonder schokkend gebeuren, omdat het vaak dat soort mens overkomt, dat voordien barstte van energie!


En dan plots gaat er niets nog. Zelfs de meest simpele taken zijn te vermoeiend of je komt er zelfs niet meer toe. Je bent volledig uitgeput, hebt geen vertrouwen meer in je eigen kunnen en je reageert cynisch en asociaal op je omgeving. Die omgeving begrijpt het nog veel minder.


Maar een burnout komt niet zomaar uit de lucht gevallen! Het is een gevolg van een vaak jarenlange emotionele overbelasting die in de meeste gevallen werk-gerelateerd en relationeel is. Maar, er zijn wel degelijk sleutels voor genezing! Professionele hulp is echter aangewezen en hoe eerder je met het genezingsproces begint, hoe beter. Wie definitief wil genezen, zal grondig in zijn leven dienen te wroeten en de energie-vreters eruit te halen, met in de meeste gevallen verhoogde levenskwaliteit tot gevolg. Een proces dat zeer zeker de moeite waard is!


The way out


Dreig je burnout te geraken, of zit je al opgebrand thuis? Dan ben je vooral meer dan welkom. Naast de begeleiding van je huisarts, bied ik ondersteuning op maat op je weg naar herstel.


In een eerste fase is er vooral aandacht voor het lichaam, rust en opbouwen van een nieuwe balans. Nadien nemen we tijd voor bewustwording rond hetgeen gebeurd is. Hoe kwam het zo ver? Wat zijn de grote energie vreters en wat is mijn definitie van genieten? Maar ook, wat belemmert mij nog om het anders te doen? In een slotfase, wanneer terugkeer naar de werkvloer in het verschiet ligt, bekijken we hoe dit best gebeurt en hoe je jezelf kan beschermen tegen terugval. Dat kan indien gewenst ook samen met de werkgever.


Elk traject is persoonlijk en de duur varieert. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.